SpelaBanjo

Gratis Banjoböcker!

En av Sveriges fina banjospelare Anders Sterner höll kurser på 70-talet i Stockholm. Det material han då skrev sammanställdes i två häften, en för nybörjare och en fortsättningsbok. Anders har nu gjort båda dessa häften tillgängliga gratis (!).

Tack Anders!

 

Videolektioner

David Cavage lektioner

Ett gratis och alldeles utmärkt sätt att börja lära sig är att titta på de (över 100 !) videolektioner som den amerikanska musikern David Cavage har spelat in och lagt ut på sin blog. Du hittar dom på youtubeHan är en utmärkt lärare och kvaliten (både tekniskt och innehållsmässigt) är till många delar bättre än vad många och dyrare alternativ kan erbjuda.

 

Rob Bourassa lektioner

Efter man spelat ett par månader kan det vara lämpligt att lära en av klassikerna "Foggy Mountain Breakdown". Du hittar videolektioner på YouTube på länkarna nedan. En annan modern klassiker är "Man of constant Sorrow" som dock är lite mer avancerad så du bör ha spelat i minst 6-7 månader innan du börjar öva på den.

 Det är en bra övning att lära sig dessa två sånger "muntligt" utan tablatur från dessa videor som håller mycket hög kvalitet!

 

Richard Heffner lektioner

En serie videoinstruktioner för den verkliga nybörjaren. Bland de enklare instruktionerna med tablatur av flera sånger arrangerade i tre svårighetsgrader